24.12.2021

...

ИНФОРМАЦИЈА: Начин на рангирање на клубовите за учество на натпреварите од Купот „Благоја Георгиевски - Буштур“ 2022

Со оглед на тоа дека во конечната табела од Првата лига-мажи по одигрувањето на 11. првенствено коло, има екипи кои се изедначени по бодови, комесарот за натпреварување, Александар Милојевиќ изготви документ со кој се потврдува рангирањето и пласманот на екипите во четвртфиналната фаза од Купот на РСМ „Благоја Георгиевски – Буштур“ за сезоната 2021/2022, согласно постоечките правила на ФИБА кои се со важност од 1.октомври.2020 година.

Појаснување за одредување на пласман за учество во натпреварите од Куп на РСМ „Благоја Георгиевски - Буштур“ 2022 година