Јапонија го отвори турнирот со победа над Босна и Херцеговина - КФСМ
02.06.2017

Јапонија го отвори турнирот со победа над Босна и Херцеговина

Националниот состав на Јапонија го отвори пријателскиот меѓународен турнир со победа од 69-100 над селекцијата на Босна и Херцеговина. Младата селекција на Босна и Херцеговина пружи силен отпор,но имаше сила за агресивна игра само во првиот дел од натпреварот. Во вториот дел, репрезентативките на Јапонија ги притискаа противничките на нивната половина не дозволувајќи им да ја минат половината од теренот. Сето тоа резултира со предност од повеќе од 20 поени која до крајот продолжи да расте.

Стрелци на натпреварот. 
БиХ: Марковиќ (20 поени), Мишелјиќ (13), Ковачевиќ (14), Брчаниновиќ (11)
Јапонија: Кондо (17 поени), Осаки (17), Мавули (12), Фуџиока (14)