07.04.2019

Јуниорите со една победа се враќаат од Босна и Херцеговина

Нашата јуниорска репрезентација викендот што изминува зема учество на меѓународен пријателси турнир кој се одигра во босанската престолнина Сараево. 
Михаил Наумовски селектира тринаесет момци кои ги поведе во Босна и Херцеговина и ги изротира на теренот.

Првиот натпревар, избраниците на Наумовски го одиграа против домаќинот Босна и Херцеговина и загубија со 97-67. Следниот ден ја совладаа соодветната селекција на онлайн казино рядом с вами всегда Црна Гора со 73-59, а турнирот го завршија со пораз од Кантон Сараево со 86-70.

Снимки од сите натпревари на македонската репрезентација до 18 година можат да се погледнат на следниот линк.

Статистиката од натпреварите може да се погледне на следните линкови:
Босна и Херцеговина - МАКЕДОНИЈА 97-67
МАКЕДОНИЈА - Црна Гора 73-59
Кантон Сараево - МАКЕДОНИЈ 86-70