Како играч на Гравелин, Стојановски стартуваше со шест поени и пораз - КФСМ
26.01.2020

Како играч на Гравелин, Стојановски стартуваше со шест поени и пораз

Во својот прв натпревар како играч на Гравелин Данкерк, за 19.минути на теренот, Војдан Стојановски постигна шест поени, имаше и три скока...

Против Дижон загубија со 80:88, и по овој неуспех Гравелин Данкерк падна во зоната за испаѓање во францускиот шампионат. Имаат ефект (6-14), кој ги става на 16.место на табелата.

Војдан ги утна сите пет обиди за три поени, за два имаше половичен ефеkт- 3/6, а освен тоа, додаде уште три скока.

Инаку, во следното коло од ЛНБ лигата, екипата на Гравелин Данкерк гостува кај поранешниот европски шампион Лимож.