КФСМ со поддршка до новоформираниот градски кошаркарски клуб во Охрид - КФСМ
06.07.2020

Претседателот Перо Антиќ е задоволен што постојат ентузијасти кои се борат да ја продолжат кошаркарската приказна во Охрид

КФСМ со поддршка до новоформираниот градски кошаркарски клуб во Охрид

Претседателот на Кошаркарската федерација на Северна Македонија, Перо Антиќ, заедно со генералниот секретар Владимир Георгиевски, и Градоначалникот на Охрид, Константин Георгиески, на денешната средба изразија голема благодарност до групата ентузијасти за формирањето на градскиот кошаркарски клуб Охрид и се обврзаа за обезбедување на помош за непречено функционирање на клубот.

Претседателот на нашата федерација истакна дека е задоволен што постојат ентузијасти кои се борат да ја продолжат кошаркарската приказна во градот и што на охриѓани и овозможуваат повеќе спортски доживувања.

Првиот човек на Охрид,  како голем љубител на спортот, не себично ја истакна својата поддршка кон новоформираниот клуб и се обврза во скоро време да им обезбеди и финансиска помош.

Од друга страна, претставниците на КК Охрид,  информираа дека ќе се посветат максимално со работа во младинските категории и охридските кошаркарски таленти. И чекор по чекор да  одат напред, за веќе од наредната година да се натпреваруваат во Првата македонска кошаркарска лига.