18.08.2019

Кошаркарките до 14 години завршија со настап на Slovenia Ball

Нашите најмлади репрезентативки завршија со настапот на меѓународниот турнир насловен „Slovenia Ball“ кој традиционално се одигрува во Словењ Градец.

Кошаркарките предводени од Никола Златев како селектор и неговите асистенти Форка Ѓорѓиева и Ведран Белешковски беа дел од групата Б заедно со националните селекции на Хрватска, Украина, Летонија и Унгарија.

Во рамки на групната фаза, нашите млади кошаркарки не запишаа триумф. Следеше фаза за разигрување во која репрезентативките двапати се надигруваа со Босна и Херцеговина. На првиот натпревар запишавме триумф, а потоа и реми. Со тоа, кошаркарките се пласираа на деветтото место на турнирот.

Резултати и статистика
15.08.2019
11:15h Хрватска – Северна Македонија  „Sports Hall“
20:15h Северна Македонија – Унгарија  „Sports Hall“

16.08.2019
9:00h Северна Македонија – Украина  „Gimnazija gym“
18:00h Летонија – Северна Македонија  „Gimnazija gym“

17.08.2019-18.08.2019
Босна и Херцеговина – Северна Македонија
Северна Македонија – Босна и Херцеговина