17.05.2021

...

КУП 2021: Индивидуална статистика

По завршувањето на финалниот турнир од Купот „Благоја Георгиевски Буштур“ и една мала индивидулна слика на настаните во изминатите три дена во СРЦ „Кале“ во Скопје.

Макар и малку нереална, кога ќе се земе во предвид дека се опфатени и играчите кои одиграа само по еден натпревар на турнирот, и чиј просек е токму по одигрувањето на првите, четвртфинални натпревари.

Тоа ги става пак, играчите кои ги одиграа сите три натпревари на турнирот, односно финалистите, оние кои доаѓаат од екипите на МЗТ Скопје Аеродром и Работнички.

ТОП 5

ПОЕНИ

Игор Кесар (Пелистер)   1          31       31.0

Стефан Крстајиќ (Навико ФМП)          2          58       29.0

Отис Ливингстон (Куманово 2009)    1          27       27.0

Никола Малешевиќ (Пелистер)          1          21       21.0

Ивица Димчевски (Гостивар)   1          19       19.00

СКОКОВИ

Никола Малешевиќ (Пелистер)          1          11       11.0

Амир Смит (ТФТ)   1          11       11.0

Роберт Рикиќ (Еуро Никел 2005)        2          18       9.0

Александар Андрејевиќ (Куманово 2009)  1          9          9.0

Иван Аска (Работнички) 2          16       8.0

АСИСТЕНЦИИ

Бобан Стајиќ (Пелистер)            1          8          8.0

Отис Ливингстон (Куманово 2009)    1          8          8.0

Александар Костоски (Гостивар)        1          6          6.0

Немања Николиќ (Гостивар)    1          5          5.0

Џордан Калахан (Пелистер)     1          5          5.0

ЗАГУБЕНИ ТОПКИ

Стефан Крстајиќ (Навико ФМП)          2          12       6.0

Амир Смит (ТФТ)   1          4          4.0

Отис Ливингстон (Куманово 2009)    1          4          4.0

Стефан Лакиќ (Гостивар)           1          4          4.0

Роберт Рикиќ (Еуро Никел 2005)        2          7          3.5

ОСВОЕНИ ТОПКИ

Александар Костоски (Гостивар)        1          3          3.0

Отис Ливингстон (Куманово 2009)    1          3          3.0

Олуфеми Олуџоби (МЗТ Скопје А)     2          5          2.5

Оливер Двојаковски (Навико ФМП)  2          5          2.5

Немања Николиќ (Гостивар)    1          2          2.0

БЛОКАДИ

Бојан Трајковски (Пелистер)    1          6          6.0

Амир Смит (ТФТ)   1          3          3.0

Роберт Рикиќ (Еуро Никел 2005)        2          3          1.5

Иван Аска (Работнички) 2          3          1.5

Олуфеми Олуџоби (МЗТ Скопје А)     2          2          1.0

МИНУТИ

Отис Ливингстон (Куманово 2009)    1          39:46 39:46

Бобан Стајиќ (Пелистер)            1          38:18 38:18

Игор Кесар (Пелистер)   1          37:46 37:46

Мирко Мулалиќ (Работнички) 3          109:56          37:46

Иван Сапунџиев (ТФТ)    1          36:10 36:10

СЛОБОДНИ ФРЛАЊА (ПРОЦЕНТУАЛНО)

Ивица Димчевски (Гостивар)   1          100%

Роберт Рикиќ (Еуро Никел 2005)        2          88.89%

Никола Силаџи (Пелистер)       1          87.50%

Стефан Крстајиќ (Навико ФМП)          2          86.36%

Филип Бундовиќ (Работнички)           3          85.71%

ДВА ПОЕНИ (ПРОЦЕНТУАЛНО)

Александар Тодоровиќ (Гостивар)    1          87.50%

Отис Ливингстон (Куманово 2009)    1          75.00%

Роберт Рикиќ (Еуро Никел 2005)        2          73.33%

Дарко Соколов (Еуро Никел 2005)    2          73.33%

Бојан Крстевски (МЗТ Скопје А)          3          70.00%

ТРИ ПОЕНИ (ПРОЦЕНТУАЛНО)

Игор Кесар (Пелистер)   1          100.0%

Ландриус Хортон (ТФТ)  1          66.67%

Гпопрјан Марковски (Куманово 2009)        1          66.67%

Отис Ливингстон (Куманово 2009)    1          60.00%

Теодор Атанасов (Навико ФМП)         1          57.14%

ШУТ ОД ПОЛЕ (ПРОЦЕНТУАЛНО)

Игор Кесар (Пелистер)   1          73.33%

Алекандар Тодоровиќ (Гостивар)      1          70.0%

Отис Ливингстон (Куманово 2009)    1          69.23%

Горјан Марковски (Куманово 2009) 1          66.67%

Немања Николиќ (Гостивар)    1          60.0%