Листа на кошаркари и кошаркарки повикани за втор селективен тренинг на Спортска Академија - КФСМ
15.05.2019

Листа на кошаркари и кошаркарки повикани за втор селективен тренинг на Спортска Академија

Спортската академија го заврши селектирањето на ученици и ученички кои сакаат да се запишат во паралелката кошарка за учебната 2019/2020 година.

Вториот круг на селекција за упис на ученици и на ученички во Спортската Академија ќе се одржи во салата на Кале (мала сала) закажан за ден 20.05.2019 (Понеделник) во 11:00 часот. 

Кандидатите да бидат присутни во салата пред почеток на тренингот со спортска опрема.

НАПОМЕНА:
Учениците и ученичките кои го испуштиле првиот круг на селектирање можат да се јават на вториот круг со задолжителна најава кај тренерите најмалку половина час пред почеток на вториот селективен тренинг


Селекции  Скопје
 1.Лука Насковски-К.К Работнички
2.Сергеј Шуњевиќ-К.К. МЗТ-Скопје
3.Алек Петкоски-К.К. Вардар
4.Ели Османи-К.К.Шкупи
5.Андреј Крбелески-К.К. Младост
6.Андреј Георгиевски- К.К. МЗТ-Скопје
7.Кристијан Цветановски-К.К.Феникс
8.Иван Вановски- К.К. МЗТ-Скопје
9.Никола Димески- К.К. МЗТ-Скопје
10.Андријан Митиќ-К.К. Ангели
11.Петар Јордановски- К.К.Феникс
12.Виктор Трајковски- К.К. МЗТ-Скопје
13.Горазд Ивановски-К.К.Академија Фмп

Жени
1.Тамара Гилева- К.К. Вардар
2.Ана Ангеловска-К.К. Крива Паланка
3.Мартина Маркоска-К.К. Бадел
4.Јана Петрова- К.К. Бадел
5.Миа Савова- К.К. Вардар

Селекции Гостивар и Охрид
1.Никола Гостовиќ-К.К. Гостивар
2.Леонид Рајчевиќ- К.К. Гостивар
3.Аријан Камиловски-К.К. Црн Дрим
4.Милош Милошески-К.К. Петрски
5.Тома Стојаноски- К.К. Гостивар
6.Стефан Самојлоски- К.К. Гостивар
7.Стефан Божиноски- К.К. Гостивар
8.Драган Давидоски-


Селекција Кавадарци
1.Христијан Тодороски-К.К Декса
2.Тодор Грозданов-К.К. Пробаскет
3.Димитар Митревски-К.К. Фени
4.Денис Николовски-К.К Крива Паланка
5.Андреј Најдоски- К.К Декса
6.Андреј Станоев-К.К. Академик

Жени
1.Наташа Трајкова- К.К. Пробаскет
2.Елена Лазарова- К.К. Пробаскет