13.06.2024

Селектираните играчи ќе бидат дел до кампот, кој ова лето, од 24. до 30.јуни, ќе биде реализиран на македонската планинска убавица

Листа на кошаркари за национален камп во Маврово

Новата генерација на развојниот проект „Заедно до М16“ почнувајќи од 24.јуни, заклучно до 30.јуни, ќе земе учество на националниот камп во Маврово организиран од страна на Македонската кошаркарска федерација.

Вкупно шеесет кошаркари и кошаркарки, родени 2011 и 2012 година, ќе тренираат заедно една седмица. Покрај најмладите кошаркари и кошаркарки учество на кампот ќе земат и десетина млади тренерски имиња кои ќе ги презентираат своите

Поаѓањето за Маврово е закажано за 24. јуни (понеделник), во 11:30 часот, пред СРЦ „Кале“ во Скопје.

Список на кошаркари-учесници на камп Маврово 2024

Селекција деца родени 2011 година

1. Александар Зунзуровски – САД

2. Рон Јетиши – Работнички

3. Александар Котевски – МЗТ Скопје Аеродром

4. Давид Петковски – МЗТ Скопје Аеродром

5. Матеј Kермичиев – ИБА Академија

6. Марио Веселинов – Водно Санс

7. Данило Филипче – Феникс 2010

8. Берк Рустеми – Тетова Булс

9. Томица Савов – Работнички

10. Лука Ѓориќ – МКК Куманово

11. Томас Стојковски – МВП Струмица

12. Димитар Љутков – Борец баскет

13. Кузман Гавриловски – Гостивар

14. Стефан Ефремов – Спортисимо

15. Владо Атанасовски – ИБА Академија

 

Селекција на деца родени 2012 година

1. Александар Бебеџаков - Спортисимо

2. Ѓорѓи Крстев – Спортисимо

3. Тигран Панковски – Работнички

4. Максим Шишовски – Водно Санс

5. Давор Мојсовски – Водно Санс

6. Павел Антиќ – МКК Вардар

7. Марко Михајлов – МЗТ Скопје Аеродром

8. Ѓорѓи Мишев – МЗТ Скопје Аеродром

9. Марко Ницевски – Феникс 2010

10. Калин Василов – Феникс 2010

11. Васил Лескаровски – Феникс 2010

12. Филип Кимов – Борец Баскет

13. Бенџамин Куч – ИБА Академија

14. Максим Арсовски – ИБА Академија

15. Виктор Талевски – Јуниор Баскет - Битола