17.06.2024

Селектираните играчи ќе бидат дел до кампот, кој ова лето, од 24. до 30.јуни, ќе биде реализиран на македонската планинска убавица

Листа на кошаркарки за национален камп во Маврово

Новата генерација на развојниот проект „Заедно до М16“ почнувајќи од 24.јуни, заклучно до 30.јуни, ќе земе учество на националниот камп во Маврово организиран од страна на Македонската кошаркарска федерација.

Вкупно шеесет кошаркари и кошаркарки, родени 2011 и 2012 година, ќе тренираат заедно една седмица. Покрај најмладите кошаркари и кошаркарки учество на кампот ќе земат и десетина млади тренерски имиња кои ќе ги презентираат своите знаења од кошаркарската игра.

Поаѓањето за Маврово е закажано за 24. јуни (понеделник), во 11:30 часот, пред СРЦ „Кале“ во Скопје.

Список на кошаркарки-учесници на камп Маврово 2024

Кошаркарки родени 2011 година

1. Ангела Димитровска – МВП Скопје

2. Николина Каникова – МВП Скопје

3. Ангела Наунова – МЗТ Скопје Аеродром

4. Сара Атанасовска – Патриот 2016

5. Нина Смилкова – Спорт Тим

6. Мила Дуковска – Струга 2009

7. Николија Ивановска – Вардар

8. Мила Блажевска – Вардар

9. Фросина Алексова – Јасмин 95

10. Лина Илиевска – Тим Арена

11. Анастасија Момоковска - Петровски

12. Ана Момоковска - Петровски

13. Марија Момоковска – Петровски

14. Јана Милеска – Струга 2009

15. Снежана Анѓелковска – Гостивар 2009

Кошаркарки родени 2012 година

1.Ана Марија Димитровски – Петровски

2. Јана Наумовска – Петровски

3. Нина Борисова – МВП Скопје

4. Вера Танасковска – МВП Скопје

5. Божица Станојковска – Крива Паланка

6. Нина Дојчинова – Тим Арена

7. Ангела Илијева – Тим Арена

8. Аника Димовска – МЗТ Скопје

9. Лана Кесиќ – Бадел 1862

10. Мила Јовчевска – Бадел 1862

11. Дарија Сотир – Работнички

12. Јована Ѓозинска – Работнички

13. Берна Јусуфи – Тетова Булс

14. Лилјана Тасевска – Вардар

15. Илина Богдановска – Декса