22.09.2020

Како кошаркарскиот сегмент во „Еуроспорт“ (турско издание), ја виде кариерата на еден од најтрофејните европски кошаркари

Мега интервју на „Еуроспорт“: Кошаркарскиот „војник“ – Перо Антиќ

...За оние рани години од неговата кариера, за кошаркарската култура на Македонија, за неговото патување во НБА, за Мајк Буденхолзер, што се случи во Олимпијакос... За понудите што ги добиваше, за односот со „генералот“ Жељко Обрадовиќ, за Македонската кошаркарска федерација, говореше предводникот на нашата кошарка, претседателот Перо Антиќ, за една од најпознатите ТВ спортски станици во Европа и во светот „Еуроспорт“...

Одговорниот за оној кошаркарски сегмент во „Еуроспорт“ (турското издание), Кузеј Килик ја опиша кариерата на еден од најтрофејните европски кошаркари на сите времиња со еден збор „Asker“ (војник)...