01.07.2017

Младинците ја совладаа Полска

 

Синоќешниот пораз од селекцијата на Полска младинците веднаш го заборавија и 24 часа подоцна им 'вратија' мило за драго. Селекцијата на Полска немаше среќа втор ден по ред да слави над нашите младинци кои го добија вториот натпревар со 63-54.

Двете селекција наизменични си го предаваа водството к,ое во првиот период беше повеќе во корист на условниот домаќин на оваа средба. Во вториот период, младинските репрездентативци се фокусираа повеќе на одбраната, а смирената рака на шутерите им го донесе и водството кое им даде самодоверба за да го одржат истото до крајот на натпреварот.