16.06.2021

Следи финалниот дуел помеѓу Крива Паланка и Бадел 1862

МЛАДИНСКИ ЛИГИ: Кадетките на Вардар го освоија третото место на Ф4

Кошаркарките на Вардар се закитија со бронзениот медал во кадетската конкуренција откако во напреварот за трето место славеа на врсничките од Трокал со 66-56 односно11-9, 12-14, 27-15 и 16-18 по делници.

Рамноправната битка на теренот се претвори во доминација на „вардарки“ на почетокот на вториот дел од натпреварот, кога избраничките на Јасмина Герасимовска Николиќ направија доволно предност за да играта во последниот период ја сведат на рутина.

Вардар - Трокал    66:56
Вардар: Николиќ 22, Милованова 27, Џангаровска 6, Начевска 6, Мариновска 1, Стојкоска -, Јованова -, Трајковска- , Згонц -, Апостоловска -, Стојановска -;  
Трокал: Бошкова 13, Тодорова 17, Атанасова 7, Мишева 11, Стојкова 7, Динева, Степановска, Колева, Глигорова, Николова

Повеќе фотографии се достапни на Facebook страницата на КФСМ.