22.09.2023

По одигрувањето на квалификациите во осумте натпреварувачки групи, формирани се првата и двете групи во втората лига во оваа конкуренција

МЛАДИНСКИ ЛИГИ: Познати се натпреварувачките групи во М16 лигата-мажи

Осумте најдобри екипи од осумте квалификациски групи обезбедија пласман во најквалитетното натпреварување – Првата лига.

За титулата државен прва во М16 лигата во машка конкуренција, се изборија екипите на Водно Санс, Феникс 2010, МКК Куманово, Работнички, МЗТ Скопје Аеродром, Борец, Вардар и Црн Дрим, како првопласирани во квалификациските натпревари.

Првото коло во најквалитетната лига од ова натпреварување ќе се игра на 30. септември.

Втората лига-Исток ќе за сочинуваат екипите на Струмица, Вибас, Кожув, Ролинг, Ангели, Спортисимо, Шкупи, Дино Баскет Деликатес и ИБА Академија.

Во западната Втора лига пак ќе се натпреваруваат екипите на Гостивар, Чаир 2030, Универзитет Тетова, Мега Баскет, ТФТ. Охрид, МЗТ Скопје Уни Банка, тетекс ТТК и Пелистер.

Првото коло во ова натпреварување ќе се игра на 7. октомври.

РАСПОРЕД НА НАТПРЕВАРИ М16 ЛИГА-МАЖИ (ПРВА ЛИГА)

РАСПОРЕД НА НАТПРЕВАРИ М16 ЛИГА-МАЖИ (ВТОРА ЛИГА – ИСТОК)

РАСПОРЕД НА НАТПРЕВАРИ М16 ЛИГА-МАЖИ (ВТОРА ЛИГА – ЗАПАД)