МЛАДИНСКИ ЛИГИ: Стартуваат и најмладите, М12 лигата - КФСМ
06.12.2019

МЛАДИНСКИ ЛИГИ: Стартуваат и најмладите, М12 лигата

Овој викенд, со турнирски систем за натпреварување, поделени во неколку групи, своите натпревари ќе ги започнат и момчињата во најмалата возрасна категорија...

 

И претстојниот викенд, во оној младински сегмент од натпреварувањата во организација на КФСМ, ќе го одбележат голeм број на интересни натпревари.

Новитет во функционирањето на младинските лиги претставува почетокот на М-12 лигата, односно  реализација на проектот во кој се вклучува и оваа најмала возрасна категорија.

Според усвоениот предлог, системот за натпреварување предвидува поделба во четири групи во кои ќе бидат реализирани и првите четири турнири.

Два турнири ќе се реализираат во главнит град, поточно во салите на средните училишта „Васил Антевски-Дрен“ односно „Раде Joвчевски-Корчагин“. Третиот е предвиден да се игра во ДТВ „Партизан“ во Кавадарци, а четврттиот во салата на училиштето „Никола Штејн“ во Тетово.

РАСПОРЕД НА НАТПРЕВАРИ

М-18 – ПРВА ЛИГА-МАЖИ

САБОТА:

20.00: Чаир 2030 – Вардар

Сала „7 март“- Скопје

НЕДЕЛА:

18.15: МЗТ Скопје А. – Феникс 2010

СЦ „Јане Сандански“ (мала) – Скопје

09.12: Куманово – Академија ФМП

Сала „Економско“ – Куманово

10.12: Работнички – Партизан ВС

Сала „Градски парк“-Скопје

ВТОРА ЛИГА – СКОПЈЕ

САБОТА:

14.30: Вибас Баскет – Партизан ВС 2

Сала во Ѓорче Петров

11.00: Квиско Баскет – ТФТ

Сала во Ѓорче Петров

11.00: МЗТ Скопје А-2 – Академија ФМП-2

Сала во Ново Лисиче

ВТОРА ЛИГА-ЗАПАД

САБОТА:

12.30:Пелистер – Црн Дрим

Сала „Јован Калаузи“- Битола

15.00: Гостивар – Петровски

Сала „Младост“- Гостивар

ВТОРА ЛИГА-ИСТОК

САБОТА:

11.00: Борец Баскет – Еуро Никел 2005

Сала „Коле неделковски“ - Велес

НЕДЕЛА:

15.00: Пробаскет – Кожув

Сала ДТВ „Партизан“- Кавадарци

Ролинг 08 – слободен

М-16 – ПРВА ЛИГА-МАЖИ

ДВОЈКИ 6. КОЛО

НЕДЕЛА:

11.00: Вардар – МЗТ Скопје А.

Мала сала СРЦ „Кале“ – Скопје

12.30: Куманово – Гостивар

Сала „Економско“- Куманово

11.12: Работнички – Феникс 2010

Сала „Градски парк“ - Скопје

11.12: Партизан ВС – Академија ФМП

СРЦ „Кале“ - Скопје

ВТОРА ЛИГА – ИСТОК

САБОТА:

18.00: Кожув – МВП Струмица

Сала „26.април“ - Гевгелија

ПОНЕДЕЛНИК:

12.00: Струмица - Дино Баскет

Сала „Никола Карев“- Струмица

Шкупи – слободен

ВТОРА ЛИГА-ЗАПАД

САБОТА:

13.00: Борец Баскет – Чаир 2030

Сала „Коле Неделковски“ – Велес

14.00: Пелистер - Партизан ВС-2

Сала „Јован Калузи“- Битола

НЕДЕЛА:

12.00: Тетово Булс – Еуро Никел 2005

Сала „Никола Штејн“- Тетово

М-15- ПРВА ЛИГА-МАЖИ

ДВОЈКИ 6. КОЛО

ГРУПА А

САБОТА:

16.00: Феникс 2010 – Црн Дрим

Сала „Н. Наумовски-Борче“- н. Маџари

19.40: В. Лисици – Работнички

Сала „Владо Тасевски“ - Скопје

11.12: Партизан ВС – Спарта

ГРУПА Б

НЕДЕЛА:

15.00: Вардар – МВП Струмица

Мала сала во СРЦ „Кале“- Скопје

Пинк Пантери – Ангели

ПОНЕДЕЛНИК:

11.00: Академија ФМП – ТФТ

Сала „Македонски херои“ - Скопје

Дино баскет - слободен

М-14- ПРВА ЛИГА-МАЖИ

ГРУПА ЗАПАД

ДВОЈКИ 4. КОЛО

САБОТА:

10.00: Вардар 2 – Пробаскет Академија

Мала сала СРЦ „Кале“- Скопје

15.30: В. Лисици – Пелистер

Сала „Владо Тасевски“ – Скопје

11.00: Гостивар – Партизан ВС

Сала „Младост“- Гостивар

14.00: Вардар 1 – Куманово

Мала сала СРЦ „ Кале “- Скопје

НЕДЕЛА:

12.00: Дино Баскет – Ролинг 08

Сала „Љупчо Сантов“ – Кочани

12.00: Јуниор Баскет – МЗТ Скопје А.

Сала „Климент Охридски“ – Битола

13.30: Црн Дрим – Спортисимо

Сала „Нико Нестор“ - Струга

16.00: Пелистер - МЗТ Скопје А.

Сала „Јован Калаузи“- Битола

ПОНЕДЕЛНИК:

13.00: Академија ФМП – Баскет КАМ

Сала „Македонски херои“ – Скопје

М-13 – ПРВА ЛИГА-МАЖИ

ДВОЈКИ 2. КОЛО

САБОТА:

11.45: Ангели – Карпош Соколи

Сала „Климент охридски“ – Драчево

12.00: Вардар – Феникс 2010

Мала сала СРЦ „Кале“- Скопје

ПОНЕДЕЛНИК:

11.15: Црн Дрим – МЗТ Скопје А.

Сала „Нико Нестор“- Струга

15.00: Куманово – МВП Струмица

Сала „Економско“ - Куманово

15.00: Академија ФМП – Партизан ВС

Сала „Македонски херои“ – Скопје

Баскет КАМ – слободен

М-12 – ПРВА ЛИГА – МАЖИ

ТУРНИР-1- ГРУПА А

НЕДЕЛА:

МЗТ Скопје 1 – слободен

14.00: Тетово Булс – Куманово

Куманово - слободен

15.15: МЗТ Скопје – Тетово Булс

Тетово Булс – слободен

16.30: Куманово – МЗТ Скопје 1

* Натпреварите се играат во салата „Никола Штeјн“ - Тетово

ГРУПА Б

Вибас Баскет – Партизан ВС     вечерва

Партизан ВС – Феникс 2010     вечерва

САБОТА:

12.00: Феникс 2010 – Вибас Баскет

Партизан ВС – Академија ФМП           дополнително

Академија ФМП – Вибас Баскет          дополнително

Феникс 2010 – Академија ФМП          дополнително

*Натпреварите се играат во салата „Р. Јовчевски-Корчагин“- Скопје

ГРУПА В

НЕДЕЛА:

10.00: Спорт Баскет – Пробаскет

12.00: Пробаскет – Работнички

Работнички – слободен

Спорт Тим – слободен

Работнички – Спорт Тим            дополнително

*Натпреварите се играат во салата ДТВ „Партизан“- Кавадарци

ГРУПА Г

САБОТА:

11.00: МЗТ Скопје-2 – Карпош Соколи

12.15: Вардар – МЗТ Скопје-2

13.30: Карпош Соколи – Вардар

Шкупи – Карпош Соколи           дополнително

Вардар – Шкупи   дополнително

Шкупи – МЗТ Скопје-2    дополнително

*Натпреварите се играат во салата „В. Антевски-Дрен“- Скопје

М-18 – ПРВА ЛИГА-ЖЕНИ

САБОТА:

12.00: Шкупи – Пелистер

Сала „Шабан Трстена“- Скопје

М-16 - ПРВА ЛИГА-ЖЕНИ

ДВОЈКИ 5. КОЛО

САБОТА:

14.00: МВП Струмица – Патриот 2016

Сала „Парк“- Струмица

НЕДЕЛА:

13.00: Вардар – Струга 2009

Мала сала СРЦ „Кале“- Скопје

ПОНЕДЕЛНИК:

13.30: Струга 2009 – Крива Паланка

Сала „Нико Нестор“- Струга

14.12: Пробаскет А – Патриот 2016

Пробаскет А - слободен

Крива Паланка - слободен