27.05.2021

...

Најкорисни играчи и први петорки во текот на регуларните 22.кола од Првата лига-мажи

Кои се најдобрите петорки, а кои се најкорисните играчи во текот на регуларните 22.кола од Првата лига-мажи за сезоната 2020/2021.

Како основен параметар за избор во првата петорка на соодветно коло од шампионатот, без земени в предвид, индексните поени кои играчите ги имале на еден натпревар од одредено коло од првенството. 

Изборот на МВП односно најкорисне играч во едно тековно коло е направен согласно со бројот на реализирани индексни поени.  

ПЕТОРКА НА 1. КОЛО – МВП – МАРКО ДУЈКОВИЌ (ВАРДАР)

М.Дујковиќ (Вардар) индекс-36

Н.Силаџи (Кожув)      индекс-29

Е.Питс (Работнички)  индекс-29

Р.Херис (Навико ФМП)          индекс-25

Д.Мијатовиќ (Еуро Никел2005)        индекс-24

ПЕТОРКА НА 2. КОЛО – МВП-ТАЈ ХЕРИС (ТФТ)

Т.Херис (ТФТ) индекс-34

Ч.Вилијамс (Пелистер)         индекс-31

К.Рос (Црн Дрим)       индекс-27

С.Балмазовиќ (Работнички) индекс-24

И.Кесар (Пелистер)   индекс-24

ПЕТОРКА НА 3. КОЛО -МВП – МАЛКОМ АРМСТЕД (ГОСТИВАР)

М.Армстед (Гостивар)          индекс-39

С.Крстајиќ (Академија ФМП)           индекс-36

А.Андрејевиќ (Куманово 2009)        индекс-34

А.Настовски (Црн Дрим)       индекс-32

Ч.Вилијамс (Пелистер)         индекс-29

ПЕТОРКА НА 4. КОЛО – МВП- КОРИ-РЕЛИ РОС (ЦРН РИМ)

К.Рос (Црн Дрим)       индекс-34

Д.Стојановски (МЗТ Скопје А.)         индекс-33

А.Костоски (Гостивар)           индекс-30

А. Смит (ТФТ) индекс-29

Т.Атанасов (Академија ФМП)          индекс-28

ПЕТОРКА НА 5. КОЛО – МВП – АМИР СМИТ (ТФТ)

А.Смит (ТФТ)  индекс-38

Р.Рикиќ (Еуро Никел 2005)   индекс-37

А.Костоски (Гостивар)           индекс-33

А.Тодоровиќ (Гостивар)        индекс-32

Л.Андерсон (ТФТ)      индекс-32

ПЕТОРКА НА 6. КОЛО – МВП – ИВИЦА ДИМЧЕВСКИ (ГОСТИВАР)

И. Димчевски (Гостивар)      индекс-39

Џ.Провел (Вардар)    индекс-36

Б. Ѓекиќ (Куманово 2009)     индекс-34

Е.Питс (Работнички)  индекс-31

П.Пајиќ (Кожув)                     индекс-31

ПЕТОРКА НА 7. КОЛО-МВП–РОБЕРТ МОНТГОМЕРИ (МЗТ СКОПЈЕ УБ)

Р.Монтгомери (МЗТ Скопје УБ)        индекс-37

Ч.Вилијамс (Пелистер)         индекс-33

А.Андрејевиќ (Куманово 2009)        индекс-33

И.Кесар (Пелистер)   индекс-30

Б.Трајковски (Пелистер)       индекс-29

ПЕТОРКА НА 8. КОЛО-МВП-АМИР СМИТ (ТФТ)

А.Смит (ТФТ)  индекс-32

Д.Соколов (Еуро Никел 2005)           индекс-31

Н.Станојевиќ (Кожув)            индекс-31

Б.Стајиќ (Пелистер)   индекс-29

Н.Силаџи (Кожув)      индекс-25

ПЕТОРКА НА 9. КОЛО – МВП – РОБЕРТ РИКИЌ (ЕУРО НИКЕЛ 2005)

Р.Рикиќ (Еуро Никел 2005)   индекс-42

Р.Харис (Академија ФМП)                индекс-31

И.Кесар (Пелистер)   индекс-30

Т.Атанасов (Академија ФМП)          индекс-26

А.Мекиќ (МЗТ Скопје А.)       индекс-25

ПЕТОРКА НА 10. КОЛО – МВП-БОЈАН ТРАЈКОВСКИ (ПЕЛИСТЕР)

Б.Трајковски (Пелистер)       индекс-35

Х.Гравет (МЗТ Скопје А)        индекс-32

Р.Монтгомери (МЗТ Скопје УБ)        индекс-31

А.Магдевски (МЗТ Скопје А) индекс-29

М.Дујковиќ (Вардар) индекс-29

ПЕТОРКА НА 11. КОЛО – МВП-ОЛУФЕМИ ОЛУЏОБИ (МЗТ СКОПЈЕ А)

О.Олуџоби (МЗТ Скопје А)    индекс-39

С.Крстајиќ (Навико ФМП)     индекс-37

Д.Дикембе (Вардар) индекс-36

И.Кесар (Пелистер)   индекс-31

Д.Соколов (Еуро Никел 2005)           индекс-26

ПЕТОРКА НА 12. КОЛО – МВП – ЏЕЛОН ФРАЈДЕЈ (ГОСТИВАР)

Џ.Фрајдеј (Гостивар) индекс-40

М.Дујковиќ (Вардар) индекс-32

Ј.Петровски (Еуро Никел)     индекс-31

С.Крстајиќ (Навико ФМП)     индекс-28

Б.Стајиќ (Пелистер)   индекс-27

ПЕТОРКА НА 13. КОЛО – МВП- ИГОР КЕСАР (ПЕЛИСТЕР)

И.Кесар (Пелистер)   индекс-28

О.Олуџоби (МЗТ Скопје А)    индекс-27

Љ.Младеновски (Работнички)        индекс-26

Б.Трајковски (Пелистер)       индекс-25

Б.Ѓекиќ (Куманово 2009)      индекс-25

ПЕТОРКА НА 14. КОЛО – МВП-БРАНИСЛАВ ЃЕКИЌ (КУМАНОВО 2009)

Б.Ѓекиќ (Куманово 2009)      индекс-31

Н.Малешевиќ (Пелистер)     индекс-31

К.Николовски (Работнички) индекс-29

И.Димчевски (Гостивар)       индекс-27

А.Тодоровиќ (Гостивар)        индекс-27

ПЕТОРКА НА 15. КОЛО – МВП-ФИЛИП БУНДОВИЌ (РАБОТНИЧКИ)

Ф.Бундовиќ (Работнички)    индекс-41

Н.Силаџи (Кожув)      индекс-36

Р.Монтгомери (МЗТ Скопје УБ)        индекс-31

Р.Рикиќ (Еуро Никел 2005)   индекс-28

И.Кесар (Пелистер)   индекс-28

ПЕТОРКА НА 16. КОЛО – МВП-ЏЕЛОН ФРАЈДЕЈ (ГОСТИВАР)

Џ.Фрајдеј (Гостивар) индекс-35

Ж.Марсело (Црн Дрим ГМ)  индекс-35

И.Аска (Работнички) индекс-34

Р.Рикиќ (Еуро Никел 2005)               индекс-29

Б.Трајковски (Пелистер)       индекс-27

ПЕТОРКА НА 17. КОЛО – МВП – НИКОЛА МАЛЕШЕВИЌ (ПЕЛИСТЕР)

Н.Малешевиќ (Пелистер)     индекс-35

А.Смит (ТФТ)  индекс-34

Р.Рикиќ (Еуро Никел 2005)   индекс-30

И.Кесар (Пелистер)   индекс-30

О.Ливингстон (Куманово 2009)       индекс-28

ПЕТОРКА НА 18. КОЛО – МВП – НИКОЛА МАЛЕШЕВИЌ (ПЕЛИСТЕР)

Н.Малешевиќ (Пелистер)     индекс-36

Д.Дикембе (Вардар) индекс-35

Д.Соколов (Еуро Никел 2005)           индекс-32

А.Соколовиќ (Црн Дрим ГМ)            индекс-32

Н.Станојевиќ (Кожув)            индекс-30

ПЕТОРКА НА 19. КОЛО МВП – АМИР СМИТ (ТФТ)

А.Смит (ТФТ)  индекс-35

А.Тодоровиќ (Гостивар)        индекс-34

О.Ливингстон (Куманово 2009)       индекс-31

Р.Рикиќ (Еуро Никел 2005)   индекс-25

Б.Крстевски (МЗТ Скопје А)  индекс-25

ПЕТОРКА НА 20. КОЛО – МВП – СТЕФАН КРСТАЈИЌ (НАВИКО ФМП)

С.Крстајиќ (Навико ФМП)     индекс-35

Е.Питс (Работнички)  индекс-32

И.Димчевски (Гостивар)       индекс-32

А.Тодоровиќ (Гостивар)        индекс-31

О.Ливингстон (Куманово 2009)       индекс-27

ПЕТОРКА НА 21. КОЛО – МВП – ДИКСОН ДИКЕМБЕ (ВАРДАР)

Д.Дикембе (Вардар) индекс-38

А.Тодоровиќ (Гостивар)        индекс-33

Р.Торнтон (Работнички)       индекс-32

А.Костоски (Гостивар)           индекс-31

Р.Херис (Навико ФМП)          индекс-29

ПЕТОРКА НА 22. КОЛО–МВП–ОТИС ЛИВИНГСТОН (КУМАНОВО 2009)

О.Ливингстон (Куманово 2009)       индекс-32

Р.Монтгомери (МЗТ Скопје УБ)        индекс-32

Н.Малешевиќ (Пелистер)     индекс-31

Б.Ѓекиќ (Куманово 2009)      индекс-30

Ф.Бундовиќ (Работнички)    индекс-28