09.06.2020

Ненад Димитријевиќ се најде на скратениот список од 12. кошаркари кои конкурираат за наградата за најдобар млад играч во Шпанија

Ненад Димитријевиќ – сериозен кандидат за млад играч на годината во шпанската  ACB конкуренција!

Македонскиот сениорски репрезентативец Ненад Димитријевиќ се најде на скратениот список од 12. кошаркари кои конкурираат за наградата за најдобар млад играч во Ендеса-лигата.

Нашиот репрезентативец зад себе има една доста добра сезона. И минутите кои ги доби од стручниот штаб на Хувентуд, се чини дека ги искористи максимално.

Впрочем, Нено е еден од тројцата кошаркари на клубот од Бадалона кои се најдоа во овој финален избор, заедно со Жоел Пара и Артурс Жагарс.

Гласањето ќе се трае до 24 јуни, кога ќе биде познато името на новиот освојувач на ова признание, како и на најдобрата петорка составена од млади кошаркари во Ендеса лигата.

Во меѓувреме, Димитријевиќ ќе настапи за Хувентуд на завршниот турнир од шпанскиот шампионат што ќе се одржи во Валенсија.