02.07.2021

Оваа наша најмлада селекција ќе настапи на традиционалниот турнир „Словенија бол“ во Словењ Градец во женска конкуренција

Одбрани 24. кандидатки за селекцијата „Под 14“ години

По неколкуте одработени тренинзи, познат е скратениот спиок на кандидати за женската селекција „Под 14“, која во во текот на август ќе учествува на меѓународниот турнир „Словенија бол“ во Словењ Градец.

Селекторт на овој наш национален тим, Горан Даниловски одбра вкупно 22. Репрезентативни кандидати кои треба да се јават на  првиот тренинг кој е  закажан за 5.јули (понеделник) во 9.30 часот, кој ќе биде реализиран во спортска сала на „КК Вардар“ во Скопје.

СПИСОК НА ПОВИКАНИ КОШАРКАРКИ

Дејана Стојановска (Крива Паланка)

Нена Георгиевска (Крива Паланка)

Анастасија Стојановска (Крива Паланка)

Нена Китановска (Крива Паланка)

Мила Радевска (Пробаскет-Пробиштип)

Ангела Ангеловска (Пробаскет-Пробиштип)

Ана Алексиеска (Струга 2009)

Сара Белкоска (Струга 2009)

Јана Чолакоска (Струга 2009)

Теодора Синикоска (Струга 2009)

Јана Кукунешоска (Струга 2009)

Марина Џангаровска (Вардар)

Теодора Мариновска (Вардар)

Теа Трајковска (Вардар)

Бојана Анастасијеска (Вардар)

Ања Начевска (Вардар)

Бојана Николиќ (Вардар)

Лана Симиќ Гацова (Бадел 1862)

Стела Стојановска (Баскет КАМ)

Нарта Ферати (Тетовa Булс)

Ива Каранфиловска (Гостивар 2009)

Ана Марија Георгиевска (Гостивар 2009)

Теодора Георгиевска (Бадел 1862)

Лара Малиновска  (МЗТ Скопје Аеродром)

Селектор: Горан Даниловски