03.11.2017

Одржан тренинг на репрезентацијата до 15 години во Бугарија

Репрезентативците до 15 години од денес па сè до недела ќе учествуваат на турнир во Софија, Бугарија, во рамки на ФИБА проектот за развој на млади и талентирани кошаркари насловен „Заедно до U16“. Селекторот Александар Јованчев со себе поведе 14 кошаркари кои денес, утре и в недела ќе се пресметаат против Романија, Бугарија и против Косово.

Селегацијата пристигна синоќа во Софија, а утринава беше одржан и првиот тренинг. Првиот натпревар ќе се одигр денес во 18:00 часот. 

Линкови за следење и статистика