Откажан развојниот турнир во Косово за селекциите од проектот „Заедно до М16“ - КФСМ
10.03.2020

Откажан развојниот турнир во Косово за селекциите од проектот „Заедно до М16“

Националните федерации, меѓу кои и нашата, кои се партнери во проектот за развој на млади кошаркарски таленти насловен „Заедно до М16“ донесоа одлука да го одложат одржувањето на турнирот кој беше предвиден да се одигра претстојниот викенд во Косово.

По препораките на Владата на нашата држава заради ширење на корона вирусот, Кошаркарската Федеација го следеше примерот и се согласи со своите партнер-федерации да се пролонгира одржувањето на турнирот.

Новиот термин за собир на репрезентациите, како и за одржување на турнирот во Косово ќе биде дополнително објавен.