27.04.2017

Откажан турнирот за девојчиња до 14 години

Поради најновите случувања во Република Македонија, Македонската кошаркарска федерација одлучи да го откаже турнирот за девојчиња до 14 години кој требаше да се одржи претстојниот викенд во Вевчани.

И покрај сите вложени напори за организирање на уште еден турнир за млади кошаркарки со цел да се промовира овој спорт, сметаме дека во моментов одлуката истиот да се откаже е исправна..Се надеваме дека турнирот ќе може да биде одигран во најскор можен рок.