21.10.2022

Преку четири натпреварувања, во двете конкуренции ќе се одвиваат натпреварите во сезоната 2022/2023

Почеток  на натпреварите во младински лиги

Овој викенд е предвиден и за почеток на најголемиот број од младинските лиги во новата натпреварувачка сезона. Макар што оној изминатиот се одиграа првите мечеви, во М16 лигата во женска конкуренција, утре и задутре со натпреварите од првото коло ќе биде отворено натпреваруавњето во кое ќе се реализираат вкупно осум лиги, по четиир во двете конкуренции.

Согласно бројот на пријавените екипи за сите возрасни категории за натпреварувачката сезона 2022/2023, утврдени се системот и календарот за натпреварување во сите младински лиги во натпреварувачката сезона во која  ќе се реализираат натпреварувањата во повеќе лиги:

МАЖИ

М-18 мажи (три групи)

М-16 мажи (три групи)

М-14 мажи (две групи)

М-12 мажи (две групи)

ЖЕНИ

М-18 жени (три групи)

М-16 жени (три групи)

М-14 жени (две групи)

М-12 жени (две групи)  

Во прилог: 

СИСТЕМ ЗА НАТПРЕВАРУВАЊЕ ЗА НАТПРЕВАРУВАЧКА СЕЗОНА 2022/2023

КАЛЕНДАР ЗА НАТПРЕВАРУВАЊЕ ЗА НАТПРЕВАРУВАЧКА СЕЗОНА 2022/2023