08.06.2023

Првата фаза ќе биде реализирана во СРЦ „Кале“ во Скопје

Почеток на подготовките на машката селекција „Под 18“ години

Селекторот на машката јуниорска репрезентација, Андреј Апостолски Лечиќ, излезе со поширокиот список на кошаркари на кои ќе смета во подготвителниот период кој ќе биде реализиран во Скопје.

По задолжителните лекарски прегледи во претходните два дена, оваа наша национална селекција ги стартуваше подготовките кои според планираното ќе бидат реализирани во СРЦ „Кале“.

Машката репрезентација „Под 18“ години, ова лето ќе учествува на Европското Првенство, „Б“ дивизија, кое во периодот од 21.јули до 30.јули ќе се одигра во Португалија.

СПИСОК НА ПОВИКАНИ КОШАРКАРИ

Андреј Шошкиќ – Работнички

Ангел Стојанов – Работнички

Даниел Балоски – Работнички

Филип Чолаковски – Работнички

Милош Кнежевиќ – Работнички

Горазд Митев – Работнички

Никола Јаничиќ – Водно Санс

Атанасиј Трајанов – Водно Санс

Бојан Димитриев – Водно Санс

Koста Ќириловски – Водно Санс

Павел Иванов – Вардар

Марко Лукановски – Вардар

Филип Лаковски - Вардар

Бојан Величковски – МЗТ Скопје Аеродром

Давид Талевски – МЗТ Скопје Аеродром

Лука Серафимоски – МЗТ Скопје Аеродром

Стефан Стојковиќ – Феникс 2010

Димитар Зетов – Струмица

Дино Лазаров – Дино Баскет

Андреј Чадамов – Еуро Никел 2005

Диједон Синани – Чаир 2030

Дамјан Зимбаков – Струмица/САД

Рубин Стефанов – Канту-Италија

Ангел Кечовски – Ангели/САД

Грегориј Јакимовски – Италија

Исак Муареми – Италија

Давид Петрушевски – , Сан Северо-Италија

СТРУЧЕН ШТАБ

Селектор: Андреј Апостолски Лечиќ

Асистент тренер: Никола Димитриевски

Асистент тренер: Дејан Србиновски

Кондициски тренер: Трајче Стојанов