23.06.2021

Селекторот Јелена Антиќ го дефинираше списокот на кој има 16.кошаркарки

Почеток на подготовките на женската јуниорска селекција

М18 репрезентацијата - жени оваа година ќе учествува на FIBA European Challengers 2021 кои ќе се одржи од 27 јули – 1 август 2021 во Бугарија.

Подготовките на повиканите кошаркарки ќе започнат на 28.јуни.2021 (Понеделник) со почеток во 20. часот во салата „Независна Македонија“ (ОУ „Невена Ѓоргиева-Дуња“) во Скопје.

Лекарските прегледи се закажани за 28 и 29. јуни, а секоја кошаркарка ќе биде контактирана за време и место за лекарски преглед.

СПИСОК НА ПОВИКАНИ КОШАРКАРКИ ЗА ПОДГОТОВКИТЕ

Нина Зафирова (ЖКК Вардар)

Ива Чолакоска (ЖКК Вардар)

Христина Ставревска (ЖКК Вардар)

Ана Ангелова (ЖКК Вардар)

Стефанија Цветаноска (ЖКК Вардар)

Марија Димитријевиќ (ЖКК Бадел 1862)

Мартина Марковска ЖКК Бадел 1862)

Мартина Блажевска ЖКК Бадел 1862)

Стефанија Цветаноска ЖКК Бадел 1862)

Габриела Модева ЖКК Струга 2009)

Мила Вељаноска ЖКК Струга 2009)

Розе Укоска (ЖКК Струга 2009)

Лиле Миткова (ЖКК Трокал)

Рина Салиу (ЖКК Шкупи)

Михаела Станковска (ЖКК Крива Паланка)

Ана Цветковска (CB Terralfas, Шпанија)

Селектор: Јелена Антиќ