06.06.2018

Поширок список на кошаркарки повикани за репрезентација до 16 години

Селекторот на женската кадетска репрезентација, Стојна Вангеловска, заедно со своите советници од стручниот штаб Енвер Мифтари и Горјан Стојановски, излезе со поширокиот список на кошаркарки. Репрезентацијата ќе започне со активности на 2. јули со кои ќе се подготвува за Европското првенство, Дивизија Б, кое ќе се одигра во Подгорица.

ПОШИРОК СПИСОК НА КОШАРКАРКИ

Италија-Стела Азура
1. Матеа Николиќ                   

Италија-Basket femminile Stabia
2. Матеа Атанасовска                         
3. Елена Тасевска                                 

Унгарија-Ратгебер
1. Илина Селцова                               

Шпанија-Депортиво Промете
1. Марија Димитријевиќ                     

Бадел 1862-Скопје                             
1. Стефани Костова                            
2. Наталија Секуловска                      
3. Теона Поп Стојанова                      
4. Ана Цветковска                              
5. Нина Зафирова                               
6. Сара Максимовска                          

Струга –Струга
1. Елена Пешијоска                            
2. Габриела Модева                            
3. Хадиса Зендели                  
4. Розе Ускоска                                   

Баскет Кам-Каменица
1. Стефани Колева                              
2. Бојана Попова                                 
3. Фросина Милошевска                     
4. Моника Зафировска                        
5. Сандра Раневска                             

Гостивар-Гостивар
1. Фросина Петреска                          

Трокал-Кавадарци
1. Лиле Миткова                                   

Пелистер-Битола
1. Тамара Гилева                                

Крива Паланка
1. Ана Ангеловска            

Шкупи - Скопје
1. Рина Салиу
2. Алев Тахир