20.05.2022

Европско првенство за кошаркари до 18 години, Дивизија Б, Плоешти, Романија

Поширок список на повикани кошаркари за репрезентација до 18 години

Јуниорската машка репрезентација ова лето ќе ги брани националните бои на Македонија на Европското првенство (дивизија Б) закажано за периодот од 29. јули до 7. август во Плоешти, Романија.
Предводникот на оваа репрезентација на кошаркари до 18 години, Тони Симиќ, излезе со поширокиот список на повикани кошаркари на кои ќе смета во подготвителниот период.
Тренинзите ќе се одржат во малата сала на Кале, а распоредот ќе биде објавен дополнително.

 

Поширок список на повикани кошаркари:

 1. Теодор Симиќ – Barcelona
 2. Рубин Стефанов – Cantu
 3. Петар Башоски – SBA Academy
 4. Андреј Шошкиќ – Работнички
 5. Василиј Србиновски – Работнички
 6. Виктор Стојковски – МЗТ Скопје Аеродром
 7. Тома Стојаноски – Гостивар
 8. Ненад Јовановиќ – Stella Azzura
 9. Петар Бошалески – Работнички
 10. Марко Трипуновски – Работнички
 11. Гојчо Стевковски – МЗТ Скопје Аеродром
 12. Теодор Гудев – Феникс 2010
 13. Дарко Крстевски – Феникс 2010
 14. Бојан Стојановски – Водно Санс
 15. Алек Петкоски – Вардар
 16. Душан Ахтаров – Струмица
 17. Христијан Тодоровски – Еуро Никел 2005
 18. Грегориј Јакимовски – Next Step Academy
 19. Диједон Синани – Чаир 2030
 20. Александар Краљевски – МКК Куманово 
 21. Димитар Сердаров – Пелистер
 22. Филип Чолаковски – Работнички
 23. Матеј Николовски – Феникс 2010
 24. Марко Здравковиќ – Феникс 2010
 25. Метин Саити – Работнички
 26. Лука Димитриевски – МКК Куманово 
 27. Стефан Гоцевски – Работнички
 28. Ненад Благоевски – Водно Санс
 29. Борјан Ангеловски – МЗТ Скопје Аеродром
 30. Михаил Стојанов – ТФТ Скопје
 31. Павел Иванов – Вардар
 32. Никола Бојчев – Еуро Никел 2005
 33. Јулед Рамани – чаир 2030
 34. Мартин Оровчанец – Работнички
 35. Мартин Ѓорѓиоски – Феникс 2010
 36. Венко Јанчев – Кожув
 37. Милош Кнежевиќ – Работнички
 38. Ангел Кечовски - Ангели