08.06.2017

Поширок список на репрезентативците до 18 години

Селекторот на репрезентацијата до 18 години, Ѓорѓи Кочов, излезе со поширокиот список на кошаркари. На списокот се најдоа 25 имиња кој до првиот собир ќе биде намален. 
Оваа календарска година, националната селекција до 18 години ќе настапува на Европското првенство (Дивизија Б) што ќе се одржи во Талин, Естонија, во периодот од 28. јули до 6. август.

Првиот официјален собир е закажан за на 15. јуни 

 

 1. Андреј Јордановски      КК Работнички
 2. Лука Стојановски      КК Феникс
 3. Павле Михајловски       КК Земун
 4. Марко Анастасов           КК Работнички
 5. Славчо Темелковски     КК Работнички
 6. Дамјан Крстевски           КК Работнички
 7. Валмир Какруки              КК Шкупи
 8. Томи Петров                    КК Кожув
 9. Јосиф Наумовски            КК Феникс
 10. Александар Јанев           Италија
 11. Роберт Стојанов             КК Вардар
 12. Филип Ѓоревски              КК Вардар
 13. Енис Реџеп                        КК Шкупи
 14. Никола Шопов                КК Вардар
 15. Мартин Ѓоргевски          КК Пинк Пантери
 16. Антонио Георгиевски   КК Работнички
 17. Кирил Панов                    Шпанија
 18. Благоја Димитриев        КК Феникс
 19. Дамјан Лазаров              Италија
 20. Дамјан Миса                    КК МЗТ Скопје
 21. Иван Волкановски         КК Вардар
 22. Андреј Деолски               КК Работнички
 23. Мартин Турсунов           КК МЗТ Скопје
 24. Андреј Настевски           КК МЗТСкопје
 25. Миле Станимировиќ     КК Јуниор