06.06.2017

Поширок список на репрезентативките до 16 години

Стојна Вангеловска, која ќе ја предводи репрезентацијата до 16 години, ги издвои 24. репрезентативки кои влегоа во потесниот круг за место во националниот состав. Селекцијата до 16 години оваа година ќе настапува пред домашната публика на Европското првенство (дивизија Б) што во периодот од 17. до 26. август ќе се одржи во Скопје.

Првиот собир на репрезентативките ќе се одржи на 3. јули во Скопје.
 

1. Матеа Атанасовска                                
2. Илина Селцова                                        
3. Катерина Поп Димитровска                
4. Стефани Костова                                    
5. Наталија Секуловска                                             
6. Теона Поп Стојанова                             
7. Марија Јустијаноска               
8. Ружица Чочороска                                  
9. Марија Димитријевиќ                           
10. Габриела Модева                                 
11. Матеа Николиќ                                      
12. Тијана Митрева
13. Ивона Кожобашијовска                                                   
14. Албина Плакај                                       
15. Стефанија Георгиевска                       
16. Стефани Колева                                    
17. Симона Јорданова                                              
18. Ана Клинчарова                                    
19. Камелија Игнатова                              
20. Божица Стојаноска                              
21. Фросина Петреска                                
22. Стефанија Дукоска                               
23. Елена Тасевска                                                                    
24. Елена Пешијоска