06.06.2017

Поширок список на репрезентативките до 18 години

Селекторот на репрезентацијата до 18 години во женска конкуренција, Анета Глигорова, го објави поширокиот список на националниот состав чиј континентален предизвик оваа година ќе започне на 4. август и ќе трае сè до 13. август кога младинките ќе земат учество на Европското Првенство (дивизија Б) што ќе се одржи во Даблин, Ирска.

Првиот собир на репрезентацијата ќе се одржи на 3. јули во Скопје.

1. Јана Николовска 
2. Искра Андонова                                                                    
3. Александра Крстевска                           
4. Теа Митревска                                         
5. Јована Џуговска                                      
6.Катерина Поп Димитровска                 
7. Илина Селцова                                        
8. Јована Петрушевска                              
9. Сандра Лалкова                                      
10. Софија Стоева                                       
11. Јована Стојанова                                  
12. Албина Плакај                                       
13. Теодора Кузмановска                         
14. Сара Спировска                                     
15. Анамарија Шеќероска                        
16. Наталија Белеска                                                 
17.Нурај Мемедова                                    
18.Снежана Серафимовска                      
19.Ивона Крстева                                        
20. Стефанија Георгиевска                       
21. Матеа Николиќ                                      
22. Тијана Митрева                                     
23. Ивона Кожобашијовска                     
24. Божица Стојаноска