Последен селективен тренинг за кошаркари до 16 години - КФСМ
14.06.2017

Последен селективен тренинг за кошаркари до 16 години

Првиот собир на националната селекција до 16 години во машка конкуренција е закажана за 28. јуни, 2017 година, а пред тоа тренерското трио ќе одржи уште еден селективен тренинг за оваа возрасна категорија. Последниот селективен тренинг ќе се одржи на 20. јуни (вторник) со почеток во 11:00 часот, во спортската сала на Вардар (мала сала „Кале“). 

Репрезентацијата до 16 години ќе настапи на Европското првенство, Дивизија Б, што во периодот од 10. до 19. август ќе се одржи во Софија, Бугарија.

НАПОМЕНА:
Сите кошаркари на овој тренинг МОРА да достават копија од извод на родени, копија од пасош и 2 фотографии за пријавување во ФИБА!

 

1. АНГЕЛ ЈАНЕВ – ФЕНИКС
2. АДРИАН НАУМОСКИ – ВАРДАР
3. ДАРИО МИТЕВСКИ  –МЗТ
4. ДАМЈАН БОШКОВСКИ –ВИЗУРА БЕЛГРАД 
5. СУАД КАРТАЛОВИК –БОРЕЦ ВЕЛЕС
6. ЛУКА НАУМОСКИ – ВАРДАР
7. НИКОЛА ОРЛОВ –БАСКЕТ КАМ
8. ВИКТОР ИСАЈЛОВСКИ –ФЕНИКС
9. БОРЈАН ЧЕРВЕНКА –КВИСКО БАСКЕТ-РАБОТНИЧКИ
10. ДАВИД ГЛИГОРИЕВСКИ- ВАРДАР
11. ЛУКА  САВИЧЕВИК – ВАРДАР
12. МАРКО МИЛОВАНОВИК – ВОДНО САНС
13. КИРЕ БЛАЗЕВСКИ –БАСКЕТ КАМ
14. АНДРЕЈ ЈАКИМОВСКИ –ИТАЛИА
15. АНДРЕЈ АНЏЕЛКОВИК – РАБОТНИЧКИ
16. НИКОЛА ХРИСТОВ –РОЛИНГ СТРУМИЦА
17.  ЃОРЃЕ СТАНКОВИК –ВАРДАР
18. МАРТИН АНЧЕВСКИ –ВАРДАР
19. БОРЈАН ОБЕДНИКОВСКИ –ПЕЛИСТЕР
20. АНДРЕЈ АНДОНОВСКИ –ФЕНИКС
21. НИКОЛА КАЦАРСКИ –ФЕНИКС
22. ВЕНЦИСЛАВ КОЗАР –ФЕНИКС
23.  ЉУБИША ДИМИТРОВСКИ  - ФЕНИКС
24. БОГДАН МИРКОВСКИ – ИТАЛИЈА
25. КИРЧЕ КИРЕВСКИ - ПИНК ПАНТЕРИ