08.04.2022

На првиот ден од собирот, нашите селекции „Под 14“ години ќе играат против домаќинот – Косово

Познат е распоредот на натпреварите на „YDF“ турнирот во Призрен

Од утре па во наредните неколку дена, две наши селекции на кошаркар(к)и „Под 14“ години ќе бидат дел од второто издание на турнирот насловен како „Заедно до 16“ кој ќе се игра во Косово.

Поточно во Призрен, каде уште еднаш, на исто место ќе се најдат пет национални селекции (во двете конкуренции), кои се дел од проектот за развој на млади играчи.

Познат е и распоредот на одигрување на натпреварите на турнирот кој ќе биде реализиран во периодот од 9. до 12. април.

Во првото коло, нашите селекции ќе играат со своите врсници од Косово. Ден подоцна, на 10. април, од 18, односно од 20. часот, следуваат дуелите со соодветните селекции на Турција.

На 11.април, според распоредот, играме во раните термини (од 10 и од 12.часот), против репрезентациите на Романија, додека учеството на турнирот ќе го затвориме со двомечот против репрезентациите на Бугарија.   

СОСТАВ НА МАКЕДОНИЈА (МАШКИ):

Ѓорѓи Цветковски – Феникс 2010, Христијан Миленковиќ – Спортисимо, Лео Созовски – Феникс 2010, Андреј Митков – Спортисимо, Иван Мијалов – Куманово, Дамјан Стојаноски – Феникс 2010, Дарјан Златевски – Струмица, Кирил Петковски – Куманово, Јосип Милковски – Куманово, Матеј Костов – Вибас, Јован Иванов – Спортисимо, Филип Сребров – Водно Санс

СОСТАВ НА МАКЕДОНИЈА (ЖЕНСКИ):

Теодора Мариновска  - ЖКК Вардар, Ана Марија Ѓореска – ЖКК Гостивар 2009, Јана Кукунешоска – ЖКК Струга 2009, Дора Алексовска – ЖКК Бадел 1862, Илина Несторовска – ЖКК Бадел 1862, Нарта Ферати – ЖКК Вардар, Сара Сулејмани – ЖКК Шкупи, Теодора Ѓорѓиевска – ЖКК Бадел 1862, Теа Трајковска – ЖКК Вардар, Јана Пислевска – ЖКК Вардар, Милена Зафировска - ЖКК Баскет Кам, Мила Начевска - ЖКК Бадел 1862 

„YDF“ ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ТУРНИР – ПРИЗРЕН 2022

РАСПОРЕД НА НАТПРЕВАРИТЕ

9.АПРИЛ (САБОТА):

10.00: Косово (Ж) – Романија (Ж)

12.00: Косово (М) – Романија (М)

14.00: Бугарија (Ж) – Турција (Ж)

16.00: Бугарија (М) – Турција (М)

18.00: МАКЕДОНИЈА (Ж) – Косово (Ж)

20.00: МАКЕДОНИЈА (М) – Косово (М)

10.АПРИЛ (НЕДЕЛА):

10.00: Турција (Ж) – Романија (Ж)

12.00: Турција (М) – Романија (М)

14.00: Косово (Ж) – Бугарија (Ж)

16.00: Косово (М) – Бугарија (М)

18.00: МАКЕДОНИЈА (Ж) – Турција (Ж)

20.00: МАКЕДОНИЈА (М) – Турција (М)

11.АПРИЛ (ПОНЕДЕЛНИК):

10.00: Романија (Ж) – МАКЕДОНИЈА (Ж)

12.00: Романија (М) – МАКЕДОНИЈА (М)

14.00: Косово (М) – Турција (Ж)

16.00: Косово (М) – Турција (М)

18.00: Бугарија (Ж) – Романија (Ж)

20.00: Бугарија (М) – Романија (М)

12.АПРИЛ (ВТОРНИК):

10.00: Бугарија (Ж) – МАКЕДОНИЈА (Ж)

12.00: Бугарија (М) – МАКЕДОНИЈА (М)