07.07.2021

Во групата „Е“, освен нашите девојки се и селекциите на Словачка, Косово, Луксембург и Романија

Познат распоредот на натпреварите на „Челенџерот“ за кошаркарки „Под 20“ години

На една недела пред официјалниот почеток на ФИБА „Челенџер“ турнирот за кошаркарки „Под 20“ години кој ќе се одржи во Скопје, познат е распоредот на натпреварите во групата „Е“ каде ќе се натпреварува и нашата женска младинска селекција.

Распоредот предвидува пет натпреварувачки денови, и еден слободен, на 16. јули.

Нашата репрезентација ќе го отвори турнирот на 13. јули, од 21. часот, против соодветната селекција на Луксембург. Ден подоцна, во ист термин, следува натпреварот против Романија.

По два дена пауза, на 17. јули, Македонија ќе игра против селекцијата на Словачка, а турнирот ќе го затвориме со натпреварот против Косово, закажан за 18. jули од 21.часот.   

Сите натпревари од ФИБА „Челенџер“ турнирот во Скопје, ќе се играат во салата на СРЦ „Кале“.

РАСПОРЕД НА НАТПРЕВАРИТЕ

13. ЈУЛИ

17.00: Словачка - Косово  

21.00: Македонија – Луксембург

Романија – слободна

14. ЈУЛИ

17.00: Луксембург - Словачка

21.00: Романија – Македонија

Косово - слободна

15. ЈУЛИ

17.00: Косово - Луксембург

21.00: Словачка – Романија

Македонија - слободна

16. ЈУЛИ - СЛОБОДЕН ДЕН

17. ЈУЛИ

17.00: Романија – Косово

21.00: Македонија – Словачка

Луксембург - слободна

18. ЈУЛИ

17.00: Луксембург - Романија

21.00: Косово – Македонија

Словачка - слободна