Познат распоредот на натпреварите во втората фаза на БИБЛ лигата - КФСМ
08.02.2021

Вториот круг ќе го отвори дуелот во Израел, помеѓу екипите на Хапоел Холон-Куманово 2009, на 23. февруари

Познат распоредот на натпреварите во втората фаза на БИБЛ лигата

Втората фаза од Балканската лига ќе стартува на 23. февруари, одлучи менаџментот на БИБЛ. И тоа со натпреварот во кој екипата на Хапоел Холон ќе го пречека нашиот претставник, Куманово 2009.

Согласно со календарот на БИБЛ за двете новоформриани групи, „Ф“ и „Г“, последниот меч од оваа групна фаза ќе се игра на 31. март, во кој Берое ќе биде домаќин на нашиот втор претставник – екипата на ТФТ.

Ќе се одиграат вкупно 12. натпревари во овој дел од БИБЛ лигата. Првопласирани двет еекипи од двете групи ќе обезбедат пласман на завршниот турнир кој е предвидено да се игра во текот на април.

РАСПОРЕД НА НАТПРЕВАРИТЕ

ГРУПА Г

1. КОЛО

23. ФЕВРУАРИ: Хапоел Холон – Куманвоо 2009

2. КОЛО

4.МАРТ: Хапоел Холон – Академик

3. КОЛО

12.МАРТ: Куманово 2009 – Хапоел Холон

4. КОЛО

17.МАРТ: Куманово 2009 – Академик

5. КОЛО

25.МАРТ: Академик – Хапоел Холон

6. КОЛО

30. МАРТ: Академик – Куманово 2009

ГРУПА Ф

1.КОЛО

24.ФЕВРУАРИ: ТФТ – Берое

2. КОЛО

8. МАРТ: Беров – Хапоел Гилбоа Галил

3. КОЛО

10. МАРТ: ТФТ – Хапоел Гилбоа Галил

4.КОЛО

16.МАРТ: Хапоел Гилбоа Галил – ТФТ

5. КОЛО

18.МАРТ: Хапоел Гилбоа Галил – Берое

6. КОЛО

31. МАРТ: Берое – ТФТ