Познати се носителите на групите пред ждрепката во ФИБА Евро Купот - КФСМ
17.08.2020

Ждрепката ќе биде реализирана на 18. август во Минхен, со почеток од 11. часот.

Познати  се носителите на групите пред ждрепката во ФИБА Евро Купот

Непосредно пред утрешната ждрепка, познати се и носителите на групите во второто, според квалитет, натпреварување во организација на ФИБА, Еврокупот.

Влупно 16. регистрирани клубови обезбедија директен пласман во регуларниот дел од сезоната, а уште 11 ќе им се придружат по елиминациите во ФИБА лигата на Шампионите.

Тимовите ќе бидат поделени во седум групи. Шест од нив ќе имаат по четири а една ќе биде со три клуба-учесници.

Ждрепката ќе биде реализирана на 18. август во Минхен, со почеток од 11. часот.  

НОСИТЕЛИ НА ГРУПИ

1.ШЕШИР

Бакен Беарс

Победник: Балкан-Цмоки Минск

Поразен: Балкан – Цмоки Минск

Победник: Дњипро-Донар Гронинген

Поразен: Дњипро/Донар-Керавнос/Ираклис

Егис Керменд

Ирони Нес Зиона

2. ШЕШИР

Орадеа

Шолнок

Кафенберг

Победник: Монс-Анвил Влоцлавек

Поразен: Монс-Анвил

Морнар

Киев Баскет

3. ШЕШИР

Поразен: Керавнос-Ираклис

Сибиу

Ден Бош

Рилски Спортист

Парма

Победник: Спортинг-Фрибург

Поразен: Спортинг-Фрибург

4. ШЕШИР

Борисфен

Слам Остал

Реџо Емилија

Бешикташ

Прометеј

Лондон Лајонс