16.09.2021

...

Познати натпреварувачките броеви и распоредот на натпреварите во Првата лига-мажи

Денеска, на заеднички состанок со претставниците на раководството на федерацијата, Здружението на прволигашите ги утврди натпреварувачките броеви за новата натпреварувачка сезона 2021/2022

Учесниците во најквалитетното натпреварување ги добија следните натпреварувачки броеви:

1.МЗТ Скопје Уни Банка

2.Еуро Никел 2005

3.Пелистер

4.Куманово 2009

5.Феникс 2010

6.Навико Академија ФМП

7.Работнички

8.Гостивар

9.МЗТ Скопје Аеродром

10.Ангели

11.Кожув

12.ТФТ

Согласно со Бергеровиот систем за 12 екипи-учесници во натпреварувањето, во првото првенствено коло од Првата лига-мажи во сезоната 2021/2022, предвидено за 2 односно 3. октомври, ќе играат:

МЗТ Скопје Уни Банка – Работнички

Еуро Никел 2005 – Гостивар

Пелистер – МЗТ Скопје Аеродром

Куманово 2009 – Ангели

Феникс 2010 – Нaвико Академија ФМП

Кожув - ТФТ