16.09.2021

...

Познати натпреварувачките броеви и распоредот на натпреварите во Втората лига-мажи

Денеска, на заеднички состанок со претставниците на раководството на федерацијата, Здружението на клубовите од Втората лига-мажи ги утврди натпреварувачките броеви за новата натпреварувачка сезона 2021/2022

Учесниците во ова натпреварување ги добија следните натпреварувачки броеви:

1.Хераклеа

2.Вардар

3.Медика Карта

4.Шкупи

5.Борец Баскет

6.Партизан Водно Санс

7.Чаир 2030

8.Тетекс ТТК

9.Баскет КАМ

10.Охрид

11.Струмица

12.Црн Дрим

Согласно со Бергеровиот систем за 12 екипи-учесници во натпреварувањето, во првото првенствено коло од Втората лига-мажи во сезоната 2021/2022, предвидено за 9. октомври, ќе играат:

Хераклеа – Чаир 2030

Вардар – Тетекс ТТК

Медика Карта – Баскет КАМ

Шкупи – Охрид

Борец Баскет – Партизан Водно Санс

Струмица – Црн Дрим