17.09.2021

...

Познати натпреварувачките броеви и распоредот на натпреварите во Третата лига-мажи

Денеска, на заеднички состанок со претставниците на раководството на федерацијата, заедно со клубовите од Третата лига-мажи беа утврдени натпреварувачките броеви за новата натпреварувачка сезона 2021/2022.

Учесниците во најквалитетното натпреварување, односно во групата „А“ ги добија следните натпреварувачки броеви:

1.Мега Баскет

2.Пробаскет

3.Тетова Булс

4.МКК Куманово

5.ИБА Баскет

6.Работнички

7.Албес

8.Дибра Иглс

9.Риниа

10 - слободен

ФОТО: Ждрепката посака во првото коло да се сретнат екипите на Тетова Булс и на Дибра Иглс

Согласно со Бергеровиот систем за десет екипи-учесници во натпреварувањето, во првото првенствено коло од Третата лига-мажи во сезоната 2021/2022, група „А“, предвидено за 23. октомври, ќе играат:

Мега Баскет – слободен

Пробаскет – Риниа

Тетова Булс – Дибра Иглс

МКК Куманово – Албес

ИБА Баскет - Работнички

Учесниците во најквалитетното натпреварување, односно во групата „Б“ ги добија следните натпреварувачки броеви:

1.Крива Паланка

2.Младинец

3.Куманово 2

4.Спарта

5.Вардар

6.Спорт Тим

7.Ролинг

8.Баскет Дино

Согласно со Бергеровиот систем за осум екипи-учесници во натпреварувањето, во првото првенствено коло од Третата лига-мажи во сезоната 2021/2022, група „Б“, предвидено за 30. октомври, ќе играат:

Баскет Дино – Крива Паланка

Младинец - Ролинг

Спорт Тим – Куманово 2

Спарта - Вардар