18.07.2017

Промена на учесниците на турнирот за кадети

Турнирот на кој ќе земат учество нашите репрезентативни кадети доживеа мала промена откако дел од учесниците го откажаа своето учество. Националните селекции на Кувајт, ОАЕ и на Саудиска Арабија се повлекоа од учествување во овој меѓународен пријателски турнир кој од сабота ќе се одигра во Истанбул, а нивното место ќе го заземе екипата на Истанбул Баскет. Покрај нашата репрезентација и Истанбул Баскет на турнирот ќе учествуваат и Катар и Грузија.

РАСПОРЕД НА НАТПРЕВАРИ
22. јули
МАКЕДОНИЈА - Грузија
23. јули
Грузија - МАКЕДОНИЈА
24. јули
Истанбул Баскет - МАКЕДОНИЈА
25. јули
МАКЕДОНИЈА - Катар