Прв селективен тренинг за кошаркари до 16 години - КФСМ
14.03.2017

Прв селективен тренинг за кошаркари до 16 години

Селекторите на националните селекции до 14 и до 18 години веќе ги одржаа првите односно вторите селективни тренинзи, а претстојниот викенд (недела 19. март) ќе се одржи и првиот селективен тренинг за кошаркари родени 2001 односно 2002 година (М16 возрасна категорија). Младите кошаркари на распоредот на активности оваа година го имаат континенталното првенство (Дивизија Б) што во периодот од 10. август до 19. август ќе се одржи во Софија, Бугарија. За таа цел, тренерското трио во состав Горан Ѓорѓиевски, Никола Божиновски и Горан Даниловски, кое ќе го предводи националниот состав до 16 години ги повика следните 35 кошаркари на првиот селективен тренинг, поделени во две групи. Тренингот ќе се одржи во спортската сала на Вардар (мала сала „Кале“)

 

РАСПОРЕД ПО ГРУПИ ЗА СЕЛЕКТИВЕН ТРЕНИНГ

Прва група  10:00 – 11:30

 1. Ангел Јанев – КК Феникс
 2. Адриан Наумоски – КК Вардар
 3. Дарио Николовски – КК МЗТ С.А.
 4. Дамјан Бошковски
 5. Суад Карталовиќ – КК Борец Баскет
 6. Лука Наумоски – КК Вардар
 7. Борјан Обедниковски – КК Пелистер
 8. Никола Орлов – КК Баскет Кам
 9. Вензислав Козар – КК Феникс 2010
 10. Виктор Исајловски – КК Феникс 2010
 11. Лејсон Зекири – КК Вардар
 12. Давид Глигориевски – КК Вардар
 13. Лука Савичевиќ – КК Вардар
 14. Марко Миловановиќ – КК Водно санс
 15. Никола Кацарски – КК Феникс 2010
 16. Кирче Киревски – КК Пинк пантери
 17. Кире Блажевски – КК Баскет Кам
 18. Андреј Јакимовски
 19. Андреј Анџелковиќ – КК Работнички
 20. Љубиша Димитровски – КК Феникс 2010

 

Втора група 11:30 – 13:00

 1. Мартин Анчевски – КК вардар
 2. Леонит Наскоски – КК Пинк пантери
 3. Горјан Вчков – КК Академија ФМП
 4. Андреј Андоновски – КК Феникс 2010
 5. Борјан Божиновски – КК Феникс 2010
 6. Ѓорѓе Станковиќ – КК Вардар
 7. Ѓоре Ѓоревски – Борец Баскет
 8. Виктор Ташковски = КК Пелистер
 9. Виктор Златевски – КК Водно санс
 10. Блен Велиу – КК Риниа
 11. Никола Христов – КК Ролинг
 12. Дамјан Тeодосиев – КК Баскет Кам
 13. Пандо Вановски – КК МЗТ С.А.
 14. Јоргос Митропетрос – КК Водно санс
 15. Лука Јованов – КК Вардар
 16. Иво Трајковски - КК Феникс 2010