24.07.2020

Комисија на КФСМ, согласно со посебно одбрани критериуми, го изврши рангирањето на 35. млади кошаркар(к)и

Ранг листа на предложени млади спортисти, до 20 години, за стекнување спортска категорија-спортист „Спортска надеж“

Согласно барањето од Агенцијата за млади и спорт од 8.јули, 2020 година, за рангирање на најуспешни млади спортисти до 20 години, за доделување на стипендија “Спортска надеж“ за 2020 година, се утврдуваат следните критериуми:

*Играчот да има остварено настап на Европско Првенство (сениорско или младинско) во 2019 година;

*Играчот да бил вклучен во регуларен дел од системот за натпреварување од сезона 2019/20 (Македонија или странство);

*Играчот да се наоѓа на актуелната листа на репрезентацијата за 2020 (сениорска или младинска);

Комисија која го изврши рангирањето на најуспешни млади спортисти до 20 години за доделување на стипендија “Спортска надеж“ за 2020 година, во состав Тодор Гечевски, Мирко Ивановски и Александар Тодоров ја утврди следната:

РАНГ ЛИСТА 

НА КФСМ НА ПРЕДЛОЖЕНИ МЛАДИ СПОРТИСТИ, ДО 20 ГОДИНИ ЗА СТЕКНУВАЊЕ СПОРТСКА КАТЕГОРИЈА – СПОРТИСТ СПОРТСКА НАДЕЖ

(1 септември 2020 – 31 август 2021)

1. Рубин Стефанов

2.Teо Војновиќ

3. Ристе Буклишев

4. Бојан Величковски

5. Теодор Симиќ

6. Андреј Митревски

7. Филип Наков

8. Виктор Стојковски

9. Резарт Мемед

10. Амар Хот

11. Павел Данаиловски

12. Лука Савичевиќ

13. Марко Миловановиќ

14. Андреј Андоноски

15. Марко Величковски

16. Богдан Мирковски

17. Петар Бошалевски

18. Петар Башовски

19. Ненад Благоевски

20. Андреј Шошкиќ

21. Марија Николов

22. Матеа Николиќ

23. Илина Селцова

24. Наталија Секуловска

25. Стефани Колева

26. Матеа Атанасовска

27. Теона Поп Стојанова

28. Елена Тасевска

29. Габриела Модева

30. Марија Димитријевиќ

31. Тамара Гилева

32. Михаела Алексовска

33. Ксенија Петревска

34. Елиана Христи Граматикова

35. Милица Николиќ