09.01.2020

Распоред на активности на втор задолжителен тренерски семинар

Распоред на активности на втор задолжителен тренерски семинар

ВТОР ЗАДОЛЖИТЕЛЕН ТРЕНЕРСКИ СЕМИНАР

18-19.01.2020 година

 

Локација - А1 Арена, Спортски центар „Борис Трајковски“ (мала сала).

 18.01.2020 

Проф. НЕНАД ТРУНИЌ

9:00-10:30 -„Тренинг на одбранбени способности на кошаркарите низ игра“.
10:45-12:15 – „Обука и усовршување на напаѓачки вештини“.

Jeremiah Boswell – USA Atlanta,  NBA Coach

12:30-14:00 – Комплекс вежби за У10
14:15-15:45 – Комплекс вежби за У12


 19.01.2020 

Проф. НЕНАД ТРУНИЌ

9:00-10:30 – „Основи за формирање на контра напад низ специфични вежби“
10:45-12:15 -„Движење без топка на продор со дриблинг на страна на топка и на страна на помош“


Jeremiah Boswell – USA Atlanta,  NBA Cоach

12:30- 14:00 – Комплекс вежби за У14
14:15- 15:45 – Слободна тема ДИСКУСИЈА

 


*Сите тренери кои уплатија по 1000 денари на сметка на ЗКТСМ за книгата „Основне кошаркарске вештине“ од Проф. Ненад Труниќ можат да ја подигнат на семинарот.