12.09.2019

Задолжителен тренерски семинар 21-22.09.2019 година

Распоред на активности на задолжителен тренерски семинар

            ЗАДОЛЖИТЕЛЕН ТРЕНЕРСКИ СЕМИНАР „ ЛАЗАР ЛЕЧИЌ“
21-22.09.2019 година

Локација- А1 Арена, Спортски центар „Борис Трајковски“ (мала сала).

21.09.2019
Проф. НЕНАД ТРУНИЌ

9.00-10.15 -„Кошарка во иднината и основни белешки за планирање на тренинг во млади категории“
10.30-11.45 -„Обучување на двочекор, контрола на топка и основни движења во кошарката.“
12.00-13.15 - „Индивидуална техника и тактика на додавање, дриблинг, работа на нозе и финтирање.
13.15-14.00  – Кошаркарски судија или делегат - ДИСКУСИЈА

ПАУЗА
ЛАЗАР ЛЕЧИЌ – 15.00-15.15
ДУШАН ИВКОВИЌ - 15.15-16,30 – Слободна тема - Дискусија
ОКТАЈ МАХМУТИ - 16.45-18.00 – Слободна тема - Дискусија

22.09.2019
Проф. НЕНАД ТРУНИЌ

9.00-10.15 -„Обука и усовршување на техника на шутирање“
10.30-11.45 -„Обука на основни одбранбени вештини низ специфични вежби“
12.00-13.15 -„Приказ на мини-баскет тренинг“
13.30- 14-45 „Приказ на тренинг за У12 возраст“

Семинарот е задолжителен за сите тренери кои аплицираат за „Ц“ и за „Б“ лиценца.
За „А“ лиценца задолжителни се предавањата на Душан Ивковиќ, Октај Махмути, како и предавањата под реден број 1 и реден број 4 на Труниќ на 21.09.2019.

Тренерите кои нема да присуствуваат на првиот задолжителен семинар за подигнување на тренерската лиценца ќе платат двојно од лиценцата за која аплицираат. Со отсуство од вториот задолжителен тренерски семинар се одзема тренерската лиценца.