Распоред на натпреварите во Прва лига-мажи - КФСМ
12.09.2020

Стартот на натпреварите е закажан за 3.октомври

Распоред на натпреварите во Прва лига-мажи

При ждрепката, реализирана на состанокот на Здружението на Првата лига-мажи, екипите учесници во Првата лига во сезоната 2020/2021, ги добија следните натпреварувачки броеви:

1.Академија ФМП - Скопје
2.ТФТ - Скопје
3.Кожув АД – Гевгелија
4.МЗТ Скопје Уни Банка - Скопје
5.Работнички АД – Скопје
6.МЗТ Скопје Аеродром АД – Скопје
7.Гостивар АД - Гостивар 
8. Куманово 2009 АД – Куманово
9.Пелистер АД – Битола
10.Еуро Никел 2005 АД – Кавадарци
11. Вардар – Скопје
12. Црн Дрим - Струга

Согласно со Бергеровиот систем за натпреварување, канцеларијата на Здружението на сениорски лиги го направи и распоредот на натпреварите за сезоната 2020/2021