16.06.2021

Селекторот Никола Василев ќе бира помеѓу 32. кандидати поделени во две групи

Распоред на одржување на селективните тренинзи на играчи „Под 18“ години

Машката јуниорска репрезентација на Македонија, играчи „Под 18“ години,  ова лето ќе земе учество на FIBA challenger кој ќе се одржи во периодот од 3. до 8.август  во Скопје.

За да се комплетира изгледот на составот, ќе бидат одржани низа селективни тренинзи на 21. односно 22. јуни.

Ова е деталниот распоред на одржување на селективните тренинзи:

Прва група (од 9:00 часот)

1.Лука Димитриевски – Куманово 2009

2.Ненад Благоевски – Партизан Водно Санс

3.Марко Здравковиќ – Феникс 2010

4.Никола Масевски – Навико Академија ФМП

5.Давид Трпески – МЗТ Скопје Уни Банка

6.Резарт Мемед - Aurora Basket Jesi, Италија

7.Димитар Иванов – МЗТ Скопје Аеродром

8.Петар Бошалевски - Работнички

9.Паоло Блажевски - Работнички

10.Василие Серафимовски - Спарта

11.Илија Мирков – Пробаскет Кавадарци

12.Христијан Тодоровски - Еуро Никел 2005-Кавадарци

13.Матеј Матевски – МЗТ Скопје Уни Банка

14.Виктор Стојковски – МЗТ Скопје Aеродром

15.Мартин Ѓорѓиоски – Партизан Водно Санс

16.Тома Стојановски - Гостивар

Втора група (од 10:30 часот)

1.Петар Башовски - Spanish basketball academy (Шпанија)

2.Никола Василевски – МЗТ Скопје Уни Банка

3.Александар Ристовски - Гостивар

4.Ристе Дуев - Кожув-Гевгелија

5.Мирослав Ѓорѓевиќ- NBB New Best Basket, Италија

6.Карло Блажевски - Работнички

7.Дарио Стојановски – Oldenburg - Германија

8.Христијан Настовски – МЗТ Скопје Уни Банка

9.Милош Јовановиќ – Куманово 2009

10.Марко Спасовски – МЗТ Скопје Уни Банка

11.Павел Атанасов - Баскет Кам - Македонска Каменица

12.Мети Тачи - Вардар

13.Василие Србиновски - Работнички

14.Марко Трипуноски – Партизан Водно Санс

15.Горан Ристовски - Вардар

16.Борјан Ангелковски – МЗТ Скопје Уни Банка

17.Борјан Чушков (Работнички)

18.Благој Вељковиќ (Работнички)