05.04.2021

Согласно со Пропозициите за натпреварување, при закажувањето на натпреварите, помеѓу два (2) натпревари да има 48 часа пауза

Распоред за одигрување на заостанатите натпревари од Првата лига-мажи во сезоната 2020/21

По завршувањето на 22.коло од Првата лига-мажи, комесарот за натпреварување на Првата лига-мажи, Александар Милојевиќ го одреди и распоредот на одигрување на заостанатите натпревари од елитното натпреварување.  

1.Заостанатиот натпревар од 5. коло помеѓу екипите на Еуро Никел 2005 и Куманово 2009 кој беше закажан за 31.03.2021, среда, поради учество на екипата на Куманово 2009 во втората групна фаза на натпреварите од Балканската лига се одложува за 14.04.2021 година;

2. Одложениот натпревар помеѓу екипите на МЗТ Скопје Аеродром и Пелистер кој требаше да се одигра во рамките на 22. коло на ден 04.04.2021, поради потврдено присуство на вирусот предизвикан од Ковид 19 кај двајца членови на екипата на МЗТ Скопје Аеродром, тренерот Радуловиќ, и играчот Стојановски, се закажува за 11.04.2021 година;

3. Екипата на Работнички нема да игра на последниот АБА-2 „балон“ во периодот од 19.04– 25.04.2021, што е официјално потврдено и од раководството на Јадранската лига.

РАСПОРЕД ЗА ОДИГРУВАЊЕ НА ЗАОСТАНАТИТЕ НАТПРЕВАРИ

6-7.КОЛО (6/7 АПРИЛ)

Работнички – Куманово 2009

Гостивар – МЗТ Скопје Аеродром

8-9 КОЛО (8/9 АПРИЛ)

ТФТ – Работнички

Куманово 2009 – МЗТ Скопје Аеродром

Еуро Никел 2005 – Кожув

9-10-22 КОЛО (10/11 АПРИЛ)

МЗТ Скопје Уни Банка – Работнички

Кожув – Куманово 2009

МЗТ Скопје Аеродром – Пелистер (одложен натпревар од 04.04.2021)

5-12 КОЛО (13/14 АПРИЛ)

МЗТ Скопје Аеродром – Работнички

Еуро Никел 2005 – Куманово 2009 (одложен натпревар од 31.03)

13-14 КОЛО (15/16 АПРИЛ)

Работнички – Гостивар

Пелистер – ТФТ

МЗТ Скопје Аеродром – Вардар

15-18 КОЛО (17/18 АПРИЛ)

ТФТ - МЗТ Скопје Аеродром

Црн Дрим Грин мобиле – Куманово 2009

16 КОЛО (21.АПРИЛ)

Работнички – Вардар

19. КОЛО (25.АПРИЛ)

Црн Дрим Грин Мобиле – Работнички

16 КОЛО (27.АПРИЛ)

МЗТ Скопје Аеродром – МЗТ Скопје Уни Банка

19-20 КОЛО (29.АПРИЛ)

Еуро Никел 2005 – МЗТ Скопје Аеродром

ТФТ – Навико Академија ФМП

Работнички – МЗТ Скопје Уни Банка

20-21 КОЛО (5.МАЈ)

МЗТ Скопје Аеродром – Куманово 2009

Гостивар – ТФТ

Пелистер – Работнички

21-22 КОЛО (7.МАЈ)

Црн Дрим Грин мобиле – МЗТ Скопје Аеродром

Вардар - Куманово