Реализирани селективните тренинзи за кошаркари родени 2007 и 2008 година - КФСМ
27.07.2020

Тренинзите се одржани согласно Протоколот за тренинг во спортска сала, одобрен од Главен координативен кризен штаб на РСМ.

Реализирани селективните тренинзи за кошаркари родени 2007 и 2008 година

За време на викендот, Кошаркарската Федерација на Северна Македонија започна со селективни тренинзи на кошаркари родени 2007 и 2008 година.

Селективните тренинзи во машка конкуренција, се одржаа во изминатите два дена, додека пак, селективните тренинзи во женска конкуренција, ќе се одржат на 27.јули (понеделник) и 28.јули (вторник).

Сите предвидени активности се реализираат во СРЦ „Кале“(голема сала) во Скопје, согласно Протоколот за тренинг во спортска сала, одобрен од Главен координативен кризен штаб на РСМ.