30.05.2017

Репрезентацијата до 20 години подготвена за првиот официјален собир

Националната селекција до 20 години е прва која ќе ги започне репрезентативните активности, не сметајќи ја сениорската репрезентација во женска конкуренција. Репрезентативците изминатата сабота (27. мај, 2017 година) го одржаа последниот селективен тренинг, а веќе идната недела ќе го одржат првиот официјален собир.

Собирот е закажан за на 6. јуни со почеток во 10:00 часот, а ќе се одржи во спортската сала на Вардар (мала сала „Кале“)

Следните кошаркари се најдоа на списокот на селекторот Мирко Петрески кој во својот стручен штаб ги има уште и Драган Миленковиќ и Дарко Радуловиќ.

 1. Петар Прентовиќ – МЗТ Скопје Аеродром
 2. Дамјан Робев - Вардар
 3. Георги Зафиров – ФМП Академија
 4. Блажо Митков – Вардар
 5. Бојан Серафимов – Вардар
 6. Дејан Србиновски – Вардар
 7. Михајло Митев – Вардар
 8. Виктор Ефремовски – Работнички
 9. Андреј Маслинко – Работнички
 10. Ранко Мамузиќ
 11. Леонид Тодоровски - МЗТ
 12. Елвис Хот
 13. Димитар Пандев
 14. Стеван Глигоријевиќ – АВ Охрид
 15. Оливер Двојаковски
 16. Андреја Атанасов – Соколи
 17. Давид Георгиев
 18. Ненад Димитријевиќ