Репрезентативците до 15 и до 16 години на јануарски турнир во Белград - КФСМ
13.12.2017

Репрезентативците до 15 и до 16 години на јануарски турнир во Белград

Националните младински тимови до 15 и до 16 години претстојниот јануари ќе земат учество на меѓународен турнир кој во периодот од 10. до 13. јануари (2018 година) ќе се одржи во Белград.

Подготовките за овој турнир ќе започнат на 3. јануари, 2018 година во Скопје. Тренинзите ќе се одржуваат во малата сала на „Кале“.

ПРВ ТРЕНИНГ
9:00 – 10:30 тренинг – М15
10.30 – 12:00 тренинг – М16

Повикани кошаркари М16

 1. Лука Савичевиќ
 2. Марко Миловановиќ
 3. Богдан Мирковски
 4. Гоце Петрушевски
 5. Андреј Андоновски
 6. Љубиша Димитровски
 7. Стефан Јовановски
 8. Никола Груевски
 9. Марко Величковски
 10. Бранко Шуменковски
 11. Драго Стојановиќ
 12. Богдан Стошиќ
 13. Давид Наумовски
 14. Кристијан Столевски
 15. Славко Трајковски
 16. Васил Јаневски
 17. Јован Цветков

Повикани кошаркари М15

 1. Давид Трпески
 2. Дино Боцевски
 3. Михаил Наумовски
 4. Мартин Петков
 5. Матеја Матовски
 6. Филип Наков
 7. Андреј Митревски
 8. Борјан Димовски
 9. Предраг Стерјоски
 10. Кристијан Домлевски
 11. Мирослав Ѓорѓевиќ
 12. Теон Богатиновски
 13. Гораст Величковски
 14. Антонио Софрониевски
 15. Амар Хот
 16. Теодор Симиќ
 17. Павел Атанасов
 18. Резарт Мемет
 19. Кршеван Кларица
 20. Марио Стефановски
 21. Тино Богатиновски
 22. Давид Мицковски