Репрезентативците до 16 години ќе учествуваат на меѓународен турнир во Истанбул - КФСМ
23.06.2017

Репрезентативците до 16 години ќе учествуваат на меѓународен турнир во Истанбул

Да се стекне што поголемо искуство во пресрет на настапот на Европското првенство (дивизија Б), репрезентацијата до 16 години ќе одигра неколку пријателски натпревари во Скопје, но ќе земе и учество на меѓународен пријателски турнир во Истанбул. Оваа селекција, првиот собир ќе го одржи идната недела, поточно в среда (28. јуни) со почеток во 11 часот и 30 минути, а неполн месец од почетокот ќе замине за Истанбул.

На турнирот кој ќе се одигра во периодот од 22. јули до 26. јули, покрај нашите репрезентативци, учество ќе земе и соодветната селекција на Грузија како и репрезентациите до 17 години на Кувајт, Обединети Арапски емирати, Саудиска Арабија и на Катар.

РАСПОРЕД НА НАТПРЕВАРИ
22. јули, 2017 година
15:00 часот МАКЕДОНИЈА – Кувајт
17:00 часот Грузија – ОАЕ
19:00 часот Саудиска Арабија - Катар

23. јули, 2017 година
15:00 часот Кувајт - Катар
17:00 часот ОАЕ - Саудиска Арабија
19:00 часот МАКЕДОНИЈА - Грузија

24. јули, 2017 година
15:00 часот Грузија – Кувајт
17:00 часот Саудиска Арабија - МАКЕДОНИЈА
19:00 часот Катар – ОАЕ

25. јули, 2017 година
15:00 часот Кувајт - ОАЕ
17:00 часот МАКЕДОНИЈА - Катар
19:00 часот Грузија – Саудиска Арабија

26. јули, 2017 година
15:00 часот Саудиска Арабија – Кувајт
17:00 часот Катар - Грузија
19:00 часот ОАЕ - МАКЕДОНИЈА