29.06.2017

Репрезентативките до 16 години в среда ги започнуваат активностите

Идната среда (5. јули, 2017 година) националната селекција до 16 години во женска конкуренција ќе ги започне репрзентативните обврски. Селекторот на оваа репрезентација, Стојна Вангеловска ќе прозива в среда, а потоа кошаркарките ќе продолжат да се подготвуваат за Европското првенство кое во периодот од 17. до 26 август ќе се одигра в Скопје.

Тренинзите на оваа репрезентација ќе се одржуваат во спортската сала „Народни Херои“ при Факултетот за физичко образование, спорт и здравје.

НАПОМЕНА
Кошаркарките кои не се од Скопје поради нивно сместување треба да пристигнат ден порано (4. јули, 2017 попладне).
 

Бадел 1862-Скопје                                      
1.Матеа Атанасовска                                 
2.Илина Селцова                                         
3.Катерина Поп Димитровска                 
4.Стефани Костова                    
5.Наталија Секуловска
6.Теона Поп-Стојанова                 

Струга –Струга
7.Марија Јустијаноска                               
8.Елена Пешијоска
9.Габриела Модева                                                                 

Италија
10.Матеа Николиќ                                         
11.Тијана Митрева                                        
12.Ивона Кожобашијовска                                                    

Шкупи-Скопје
13.Албина Плакај                                        

Клубски-Делчево
14.Камелија Игнатова                                                      

Пелистер -Битола
15.Елена Тасевска                                                      

Јуниор-Скопје
16.Марија Димитријевиќ